Az MTB Zrt. állomány-átruházása miatt a Takarékbank új ügyfelei a netbankot a www.takarekbank.hu oldalon keresztül tudják indítani.
Az MTB Zrt. befeketetési ügyfelei az alábbi linket tudják használni:

image

MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen működő Részvénytársaság

Határidős deviza ügylet

Termékleírás

Termékleírás

Határidős deviza ügylet

A határidős devizaügylet megállapodás az Ügyfél és az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. között egy meghatározott összegű deviza (minimum 100.000 EUR vagy azzal egyenértékű más deviza), meghatározott (jövőbeli) időpontban (7-360 nap illetve napon belül), meghatározott árfolyamon történő eladásáról, illetve megvételéről. A határidős ár egyrészt a spot (jelenlegi) árfolyamtól, másrészt a devizák adott futamidőre vonatkozó kamatkülönbségétől függ. A határidős ár és a spot ár különbségét swap differenciának (swap pontoknak) nevezzük. Prémiumról beszélünk, ha az alapdeviza határidős árfolyama magasabb, mint spot árfolyama, azaz a swap differenciát hozzáadjuk a spot árfolyamhoz. Diszkontról beszélünk, ha az alapdeviza határidős árfolyama alacsonyabb, mint spot árfolyama, azaz a swap differenciát levonjuk a spot árfolyamból. Köthető forint és egy másik deviza ellenében, de két külföldi deviza között is, melyekre az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. jegyez spot árfolyamot. Az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. bizonyos limiteket alkalmaz, illetve fedezetet kér az ügyféltől, a teljesítési kockázat fedezésére.
A határidős devizaügyletet az Ügyfél kérésének megfelelően az MTB Zrt. mind a tőzsdén (BÉT-en), mind a tőzsdén kívüli (OTC) piacon megkötheti.
Az MTB Zrt. által a BÉT deviza futures-ekre (vonatkozó szerződés*) meghatározott letéti követelmény megegyezik a KELER KSZF Kft. „Általános Üzletszabályzata” alapján megadott, mindenkor hatályos, a BÉT Pénzügyi ügyletkör garanciarendszerében alapbiztosíték beállítási paraméterekként meghatározott mértékek kétszeresével.
A KELER KSZF Kft. leirata megtalálható a www.kelerkszf.hu honlapon a Szabályzatok/Leiratok/ Pénzügyi ügyletkör garanciarendszere leiratban.

A tőzsdén kívüli határidős deviza adásvételi (deviza margin) ügyletek** aktuális pénzügyi biztosíték igényeit a további dokumentumok alatti táblázat tartalmazza.

A tranzakció menete
Az Ügyfél számára (például telefonon) az MTB Zrt. üzletkötője határidős árfolyamot jegyez. Ez az árfolyam az MTB Zrt.-re nézve kötelező érvényű, amennyiben az Ügyfél azt azonnal elfogadja, ellenkező esetben a jegyzett ár csak tájékoztató jellegű. A tranzakciót követően az MTB Zrt. írásos értesítést küld a tranzakció részleteiről a keret-megállapodásban leírtak szerint. A határidős devizaügyletek további részleteit, valamint a fedezettel, az elszámolással, teljesítéssel, illetve egyéb információkkal kapcsolatos részleteket a keretszerződés, és az MTB Zrt. Befektetési Szolgáltatási Tevékenységre és Kiegészítő Szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata, illetve az annak mellékletét képező Termékkatalógus tartalmazza.
Üzletkötés feltétele attól függően, hogy milyen piacon kéri az Ügyfél a teljesítést:

„Számlaszerződés értékpapír-, és ügyfélszámla vezetésére” aláírása, illetve

*„Budapesti Értéktőzsde Zrt. szabványosított származékos ügyleteire vonatkozó bizományosi keretszerződés” megkötése, valamint a kapcsolódó Kockázat-feltáró nyilatkozat aláírása,
vagy

** "Tőzsén kívüli opciós és határidős deviza adásvételi keretszerződés, nettósítási és pozíció lezáró nettósítási megállapodás" megkötése, valamint a kapcsolódó Kockázat-feltáró nyilatkozat aláírása.

 •   Vissza  
 • A tőzsdén kívüli határidős deviza adásvételi (deviza margin) ügyletek aktuális pénzügyi biztosíték igényei

   

  Kapcsolat

  Kapcsolat

  Határidős deviza ügylet

  Üzleti órák:

  hétfőtől-péntekig: 8.00 - 16.30 óra között
   

  Telefonszámok:

  212-2113
  457-8982
   

  Email:

  treasury@tbank.hu

   

   

   

  E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...