Az MTB Zrt. állomány-átruházása miatt a Takarékbank új ügyfelei a netbankot a www.takarekbank.hu oldalon keresztül tudják indítani.
Az MTB Zrt. befeketetési ügyfelei az alábbi linket tudják használni:

image

MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen működő Részvénytársaság

XVIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny

Eredmények

Eredmények

XVIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny

2017-ben immáron tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre az Országos Takarékszövetkezeti Borverseny.

A TakarékBank és az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség megbízásából a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. rendezésében megvalósult Országos Takarékszövetkezeti Borverseny az ország legrangosabb bormustrái közé tartozik. A verseny elismertségét jelzi, hogy a kisebbek mellett a legnevesebb, külföldi megmérettetéseken is bizonyított hazai borászok is részt vettek. Az Országos Takarékszövetkezeti Borversennyel a takarékszektor a termelők piacra jutását kívánja támogatni.

Az országban mindenhol jelenlévő takarékszövetkezetek a borászok és pincészetek egyik legjelentősebb finanszírozói. Az immár tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Takarékszövetkezeti Borversenyen a takarékokkal üzleti kapcsolatban álló borászatok indulhattak, így az összes jelentős borvidék képviseltette magát. A 91 borász összesen 181 bort nevezett be, a bírák a 74 fehér- mellett 66 vörösbor, 22 rosé, 4 habzóbor és 15 borkülönlegesség, 161 palackos, valamint 20 hordós tétel közül választhatták ki a legjobbakat.

A benevezett tételeket a nemzetközi sztenderdek alapján minősítették. Az értékelés a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége (Des Grands Concours Internationaux De Vins Et Spiritueux) által ajánlott és a Borászok Nemzetközi Szövetsége (U.I.OE), valamint a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (O.I.V.) által kialakított 100 pontos, pozitív bírálati lapon történik. Összességében 139 érmet osztottak ki, a nagyarany mellett 41 aranyat, 55 ezüstöt és 42 bronzot.

A roppant erős mezőnyből a fehér borok közül a badacsonyi Bajnóczy Pincészet 2016-os Szemenszedett Badacsonyi Olaszrizling-je, a vörös borok közül pedig Günzer Zoltán Pincészetének 2012-es villányi Günzer Kékfrankos bora viselheti egy évig a Takarékszövetkezetek Bora 2017 címet.

A versenyen résztvevő borok jóval többet nyerhettek az érmeknél. Az eredményekről katalógus készül, amelyet a szervezők széles körben terjesztenek. Ezen túlmenően, idén ünnepélyes keretek között kerül megrendezésre a borverseny díjkiosztója, amiről tájékoztatjuk a Partnereinket.

2017. évi eredmények
 

Nevezés

Nevezés

XVIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny


A jelentkezés módja:
A jelentkezési lapot (mintánként 1-1) kérjük az alábbi címre levélben, faxon vagy e-mail-en elküldeni: Kérjük, ne felejtse el, hogy a jelentkezési lap csak a szövetkezeti hitelintézetek integrációjába tartozó partner takarékszövetkezet aláírásával és bélyegzőjével érvényes! Kérjük, keresse fel partner szövetkezeti hitelintézetét!

Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft.
1124 Budapest, Somorjai u. 21. I. em.
Fax: +36-1-700-1610
E-mail: info@borkulturakft.com

A jelentkezés határideje: 2017. április 05. (szerda)

A minták elküldése:
A mintákat kérjük hétköznapokon a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. címére szállítani, legkésőbb 2017. április 05-ig (Hétfő – Csütörtök: 8:00 és 16:00 óra között, Pénteken: 8:00 és 13:00 óra között; cím: 1124 Budapest, Somorjai u. 21.) A csomagolásra kérjük ráírni: „XVIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny”.

A mintának tartalmaznia kell:
- 4 palackot fajtánként, a kereskedelemben alkalmazott kiszerelésben, hordós borok esetében kérünk minden palackot felcímkézni + 1 db címke garnitúrát.
- Palackos borok esetében a hivatalos NÉBIH analízisének másolatát, hordós borok esetében elegendő a termelői analízis.

Nevezési díj:
Az első minta nevezése ingyenes, minden további minta nevezési díja bruttó 10.795 Ft. A nevezési díjat 2017. április 05-ig kérjük átutalni a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. 11500016-00000017 számú bankszámlájára (megjegyzés: Borverseny nevezési díj) vagy a helyszínen készpénzzel vagy bankkártyával rendezni. A versenyen csak azok a borok vesznek részt, melyek nevezési díját rendezték.

Díjazás, eredménykatalógus:
A borversenyen eredményesen szereplő borászok díjainak kiosztására ünnepélyes keretek között kerül sor. A borversenyen részt vett borok eredményeiről katalógus készül, melyet a Takarékbank széles körben terjeszt.

 

XVIII. Országos Takarék Borverseny dokumentumai:
 

Korábbi versenyek

Korábbi versenyek

XVIII. Országos Takarékszövetkezeti Borverseny


Korábbi versenyek, eredmények

A többségében kisebb és közepes méretű borászati vállalkozások szép számmal részesednek a TakarékBank és a Szövetkezeti Hitelintézeti Integráció kkv-hitelállományából. Ezt a partnerséget szimbolizálja és egyben erősíti is az idén már tizennyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Országos Takarékszövetkezeti Borverseny. A megmérettetés kiemelt célja a kis pincészetek, bortermelők motiválása és termelési színvonaluk emelése, éppen ezért a versenyre hordós mintákkal is lehet nevezni.
A hitelintézeti forrásokat elsősorban az uniós támogatások előfinanszírozására, forgóeszköz-finanszírozására, valamint gépberuházásokra veszik igénybe.

A roppant erős mezőnyből ebben az évben a fehér borok közül a badacsonyi Bajnóczy Pincészet 2016-os Szemenszedett Badacsonyi Olaszrizling-je, a vörös borok közül pedig Günzer Zoltán Pincészetének 2012-es villányi Günzer Kékfrankos bora viselheti egy évig a Takarékszövetkezetek Bora 2017 címet.

A bormustra szakmai színvonalának záloga a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. közreműködése, amely a nemzetközi sztenderdek alapján minősíti a benevezett tételeket.


Az elmúlt évek eredményei


2012.
2013.
2014.
2015.
 

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...