Az MTB Zrt. állomány-átruházása miatt a Takarékbank új ügyfelei a netbankot a www.takarekbank.hu oldalon keresztül tudják indítani.
Az MTB Zrt. befeketetési ügyfelei az alábbi linket tudják használni:

image

MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen működő Részvénytársaság

Szövetkezeti Hitelintézetek Tőkefedezeti Közös Alapja

Partnereink

Partnereink

Szövetkezeti Hitelintézetek Tőkefedezeti Közös Alapja

image

 

A Szövetkezeti Hitelintézetek Tőkefedezeti Közös Alapja a Magyarországon működő takarékszövetkezetek, hitelszövetkezetek és szövetkezeti bankok (szövetkezeti hitelintézetek) közös biztonsági alapja. A Tőkefedezeti Alapot a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény hozta létre abból a célból, hogy az alap elsődleges kifizetőként álljon helyt az egyetemleges felelősségvállalásuk alapján a szövetkezeti hitelintézetekkel szemben érvényesített követelésekért.

Az Alap feltöltése 2014-ben kezdődött és minden évben több százmillió forinttal nő a vagyona. Ha az Alap tartalékai egy esetleges kifizetés után kimerülnének, akkor tagjai kötelesek rendkívüli befizetéseket teljesíteni. Ezért a Tőkefedezeti Alap vagyona gyakorlatilag nem fogyhat el, mert a feltöltésére nemcsak a szövetkezeti hitelintézetek teljes tőkéje és likviditása áll rendelkezésre, hanem az Integrációs Szervezet és a Takarékbank vagyona is. Így közvetve közel 300 milliárd forint áll az Alap mögött.
 

  •   további információk  
  •  

    E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...