Az MTB Zrt. állomány-átruházása miatt a Takarékbank új ügyfelei a netbankot a www.takarekbank.hu oldalon keresztül tudják indítani.
Az MTB Zrt. befeketetési ügyfelei az alábbi linket tudják használni:

image

MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen működő Részvénytársaság

Deviza opciók

Általános információk

Általános információk

Deviza opciók

A deviza opció egyedi megállapodás két fél között, amely jogot biztosít az opció vevőjének adott devizaösszeg előre meghatározott árfolyamon és időben történő eladására/vételére. Az opció eladója kötelezettséget vállal a vevő felé az adott devizaösszeg meghatározott árfolyamon és időben történő vételére/eladására. Az ügylet megkötésekor az opció ellenértékeként a vevőnek prémiumot kell fizetni. Létezik európai és amerikai típusú opció. Az európai opció csak az opció lejáratakor érvényesíthető, az amerikai opció az opció időtartama alatt bármikor lehívható. A Takarékbank kizárólag európai opcióra jegyez árat. Deviza opciós üzlet a meghatározott minimális összeg (250.000 EUR vagy annak megfelelő más deviza) felett azokban a devizapárokban köthető, amelyekre a Takarékbank árat tud jegyezni. A Takarékbank Zrt. bizonyos limiteket alkalmaz, illetve fedezetet kér az ügyféltől, a teljesítési kockázat fedezésére.
Az opciós üzletet az Ügyfél kérésének megfelelően a Takarékbank mind a tőzsdén, mind a tőzsdén kívüli (OTC) piacon megkötheti.

A Takarékbank által a BÉT deviza opciókra (vonatkozó szerződés*) meghatározott letéti követelmény megegyezik a KELER KSZF Kft. „Általános Üzletszabályzata” alapján megadott, mindenkor hatályos, a BÉT Pénzügyi ügyletkör garanciarendszerében alapbiztosíték beállítási paraméterekként meghatározott mértékek kétszeresével.
A KELER KSZF Kft. leirata megtalálható a www.kelerkszf.hu honlapon a Szabályzatok/Leiratok/ Pénzügyi ügyletkör garanciarendszere leiratban.

A tőzsdén kívüli deviza opciók adásvételi (deviza margin) ügyletek** aktuális pénzügyi biztosíték igényei megtalálhatók a tőzsdén kívüli határidős deviza adásvételi (deviza margin) ügyletek pénzügyi biztosíték igényeit tartalmazó táblázatban (lásd a további dokumentumok táblázatot).

A tranzakció menete
Az Ügyfél számára a Takarékbank üzletkötője telefonon árat jegyez. Ez az ár a Takarékbankra és az ügyfélre nézve is kötelező érvényű, amennyiben az Ügyfél azt azonnal elfogadja, ellenkező esetben a jegyzett ár csak tájékoztató jellegű. A tranzakciót követően a Takarékbank írásos értesítést küld a tranzakció részleteiről a keret-megállapodásban leírtak szerint. Az opciós ügyletek további részleteit, valamint a fedezettel, az elszámolással, teljesítéssel, illetve egyéb információkkal kapcsolatos részleteket a keretszerződés, és a Takarékbank Zrt. Befektetési Szolgáltatási Tevékenységre és Kiegészítő Szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata, illetve az annak mellékletét képező Termékkatalógus tartalmazza.

Üzletkötés feltétele attól függően, hogy milyen piacon kéri az Ügyfél a teljesítést:

„Számlaszerződés értékpapír-, és ügyfélszámla vezetésére” aláírása, illetve

*„Budapesti Értéktőzsde Zrt. szabványosított származékos ügyleteire vonatkozó bizományosi keretszerződés” megkötése, valamint a kapcsolódó Kockázat-feltáró nyilatkozat aláírása,
vagy

** "Tőzsén kívüli opciós és határidős deviza adásvételi keretszerződés, nettósítási és pozíció lezáró nettósítási megállapodás" megkötése, valamint a kapcsolódó Kockázat-feltáró nyilatkozat aláírása.

 

 •   Vissza  
 •  

  Kapcsolat

  Kapcsolat

  Deviza opciók

  Üzleti órák:

  hétfőtől-péntekig: 8.00 - 16.30 óra között
   

  Telefonszámok:

  356-0440
  457-8980


  Az Ügyfél adhat ajánlatokat a Banknak üzleti órákon kívül is, de az esetleges üzleti órákon kívüli elérhetetlenség miatt keletkező károkért a Bank anyagi felelősségét kizárja.

  Email:

  treasury@tbank.hu

   

   

   
  További dokumentumok


  E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...