Az MTB Zrt. állomány-átruházása miatt a Takarékbank új ügyfelei a netbankot a www.takarekbank.hu oldalon keresztül tudják indítani.
Az MTB Zrt. befeketetési ügyfelei az alábbi linket tudják használni:

image

MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen működő Részvénytársaság

Gazdahitel-Gazdakártya

Általános információ

Általános információ

Gazdahitel-Gazdakártya

A Gazdahitel-Gazdakártya az agrárágazatban tevékenykedő KKV-k részére forgóeszköz és beruházás finanszírozására szolgáló maximum 3 éves futamidejű hitel az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány kedvezményes kezességi díjával. 10 millió Ft alatt ingatlanfedezet nélkül.

A Gazdahitel-Gazdakártya az MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ), az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium együttműködésével jött létre 2007 őszén.

A Gazdahitel-Gazdakártya a Takarékszövetkezeti Integrációba tartozó hitelintézetek (takarékszövetkezetek/bankok) forgalmazásában, sikeres konstrukciónak bizonyul, az agrárágazatban tevékenykedő vállalkozások részére biztosít könnyen elérhető, rugalmas finanszírozási lehetőséget, segítve ezzel működésüket, gazdálkodásuk megújítását. A konstrukcióhoz kapcsolódik egy speciális dizájnnal rendelkező – MasterCard Electronic Business kártya is.

Hiteligénylők lehetnek az agrárágazathoz kapcsolódó KKV-nak minősülő mikro-, kis-, és középvállalkozások, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, szövetkezetek, termelői értékesítő szervezetek (TÉSZ-ek), mezőgazdasági őstermelők beleértve a családi gazdálkodókat (családi gazdaságot), valamint mezőgazdasági kistermelőt.

A konstrukció keretében folyósított forrás mezőgazdasági termék előállításával, halászattal, továbbá erdőgazdálkodással kapcsolatos tevékenységeket finanszírozhat, felhasználható forgóeszközök, beruházások finanszírozására.


A Gazdahitel-Gazdakártya folyószámla jellegű hitel összege 1.000.000 forinttól – 15.000.000,- forintig terjedhet – 1 millió forintonként emelkedő összegben -, melynek futamideje 91 naptól 3 évig tarthat.

Kondíciók

 • a hitel devizaneme: forint (HUF)
 • a hitel kamata: 1 havi BUBOR + 4,5% kamatfelár / év;
 • kezelési költség: 0,8% / év;
 • egyszeri, kedvezményes kezességi díj (az ügyfél fizeti az AVHGA részére):
  • egy éves futamidőig a garantált hitelösszeg egyszeri 0,4 %-a,
  • egy és két év közötti futamidőig 0,7 %,
  • két és három év között futamidőig 0,9 %. A kedvezményes díj, mint a támogatáshoz való jutás egy lehetséges módja, jogszabályokban meghatározott korlátok mellett.

A hitel fedezete az AVHGA maximum 80%-os kezességén túl,
10 millió forint igényelt hitelösszegig az árbevétel 30%-áig terjedő hitelnagyság esetén:

 • harmadik személy készfizető kezessége a hitel és járulékai erejéig,
 • felhatalmazás azonnali beszedési megbízásra a Takarékszövetkezetnél/Banknál és más hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi számlá(k)ra.
 • az árbevétel 50%-áig terjedő hitelnagyság esetén, az előbbieken túl:
 • jelzálogjog ingatlanon.

11 millió forint és a feletti hitel esetén, a fentieken túl

 • jelzálogjog a kölcsön és járulékai erejéig az Ügyfél, illetve harmadik személy tulajdonát képező ingatlanon.

Ingatlanfedezet esetén a készfizető kezesség opcionális.

Nem finanszírozható:

 • mezőgazdasági termékek feldolgozása és forgalmazása,
 • import áruk helyett hazai áru preferálása,
 • export tevékenység.

Bővebb információ a Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció főbb kondícióira vonatkozó ismertetőben a Hitelintézet vonatkozó Hirdetményében és Üzletszabályzatában található.

Gazdahitel-gazdakártya forgalmazói lista:

 • (,0 KB)
 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

Gazdahitel-Gazdakártya

Gazdahitel-Gazdakártya konstrukció Üzletszabályzata

Általános Szerződési Szabályok

Agrár-Vállalkozási és Hitelgarancia Alapítvány Üzletszabályzata

Agrár-Vállalkozási és Hitelgarancia Alapítvány Útmutató

 

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...