Termékleírás

Termékleírás

Azonnali deviza konverzió

A Takarékbank Zrt. lehetővé teszi Ügyfelei számára, hogy egyik devizában fennálló nagy összegű eszközeiket azonnali tranzakció során, másik devizára váltsák (konvertálják) át aktuális piaci árfolyamon.
A tranzakció spot értéknappal történik alapvetően, de az Ügyfélnek lehetősége van T illetve T+1 értéknapos konverzióra is. A spot értéknap az üzletkötés utáni második munkanap (T+2), tehát például, ha az Ügyfél devizát vásárol spot értéknapra, az ellenértéket aznap elkülönítik, míg a vásárolt deviza az üzletkötést követő második munkanapon kerül jóváírásra számláján (ezt a tranzakció végrehajtásának időigénye és a nemzetközileg elfogadott szabályok indokolják). Spot értéknaptól eltérő konverzió esetén a tényleges terhelés, illetve jóváírás a megállapodott értéknapon történik. Konverzió történhet a Takarékbank Zrt. által jegyzett minden deviza-forint párra, illetve ezen devizák közül bármely kettő között.

A tranzakció menete
Az Ügyfél számára (például telefonon) a Takarékbank üzletkötője spot árfolyamot jegyez. Ez az árfolyam a Takarékbankra nézve kötelező érvényű, amennyiben az Ügyfél azt azonnal elfogadja, ellenkező esetben a jegyzett ár csak tájékoztató jellegű.
A tranzakciót követően a Takarékbank írásos értesítést küld (postán vagy faxon) a tranzakció részleteiről, a keret-megállapodásban leírtak szerint.
Az azonnali deviza ügyletek további részleteit, valamint a fedezettel, az elszámolással, teljesítéssel, illetve egyéb információkkal kapcsolatos részleteket a „számlaszerződés értékpapír-, és ügyfélszámla vezetésére” keretszerződés, és a Takarékbank Zrt. Befektetési Szolgáltatási Tevékenységre és Kiegészítő Szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata, illetve az annak mellékletét képező Termékkatalógus tartalmazza.
 

 

Kapcsolat

Kapcsolat

Azonnali deviza konverzió

Üzleti órák

hétfőtől-péntekig: 8.00 - 16.30 óra között 
 

Telefonszámok:

212-2113
457-8982 
 

Email:

treasury@tbank.hu

 

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...