Az MTB Zrt. állomány-átruházása miatt a Takarékbank új ügyfelei a netbankot a www.takarekbank.hu oldalon keresztül tudják indítani.
Az MTB Zrt. befeketetési ügyfelei az alábbi linket tudják használni:

image

MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zártkörűen működő Részvénytársaság

Határidős deviza ügylet

Termékleírás

Termékleírás

Határidős deviza ügylet

A határidős devizaügylet megállapodás az Ügyfél és a Takarékbank Zrt. között egy meghatározott összegű deviza (minimum 100.000 EUR vagy azzal egyenértékű más deviza), meghatározott (jövőbeli) időpontban (7-360 nap illetve napon belül), meghatározott árfolyamon történő eladásáról, illetve megvételéről. A határidős ár egyrészt a spot (jelenlegi) árfolyamtól, másrészt a devizák adott futamidőre vonatkozó kamatkülönbségétől függ. A határidős ár és a spot ár különbségét swap differenciának (swap pontoknak) nevezzük. Prémiumról beszélünk, ha az alapdeviza határidős árfolyama magasabb, mint spot árfolyama, azaz a swap differenciát hozzáadjuk a spot árfolyamhoz. Diszkontról beszélünk, ha az alapdeviza határidős árfolyama alacsonyabb, mint spot árfolyama, azaz a swap differenciát levonjuk a spot árfolyamból. Köthető forint és egy másik deviza ellenében, de két külföldi deviza között is, melyekre a Takarékbank Zrt. jegyez spot árfolyamot. A Takarékbank Zrt. bizonyos limiteket alkalmaz, illetve fedezetet kér az ügyféltől, a teljesítési kockázat fedezésére.
A határidős devizaügyletet az Ügyfél kérésének megfelelően a Takarékbank mind a tőzsdén (BÉT-en), mind a tőzsdén kívüli (OTC) piacon megkötheti.
A Takarékbank által a BÉT deviza futures-ekre (vonatkozó szerződés*) meghatározott letéti követelmény megegyezik a KELER KSZF Kft. „Általános Üzletszabályzata” alapján megadott, mindenkor hatályos, a BÉT Pénzügyi ügyletkör garanciarendszerében alapbiztosíték beállítási paraméterekként meghatározott mértékek kétszeresével.
A KELER KSZF Kft. leirata megtalálható a www.kelerkszf.hu honlapon a Szabályzatok/Leiratok/ Pénzügyi ügyletkör garanciarendszere leiratban.

A tőzsdén kívüli határidős deviza adásvételi (deviza margin) ügyletek** aktuális pénzügyi biztosíték igényeit a további dokumentumok alatti táblázat tartalmazza.

A tranzakció menete
Az Ügyfél számára (például telefonon) a Takarékbank üzletkötője határidős árfolyamot jegyez. Ez az árfolyam a Takarékbankra nézve kötelező érvényű, amennyiben az Ügyfél azt azonnal elfogadja, ellenkező esetben a jegyzett ár csak tájékoztató jellegű. A tranzakciót követően a Takarékbank írásos értesítést küld a tranzakció részleteiről a keret-megállapodásban leírtak szerint. A határidős devizaügyletek további részleteit, valamint a fedezettel, az elszámolással, teljesítéssel, illetve egyéb információkkal kapcsolatos részleteket a keretszerződés, és a Takarékbank Zrt. Befektetési Szolgáltatási Tevékenységre és Kiegészítő Szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzata, illetve az annak mellékletét képező Termékkatalógus tartalmazza.
Üzletkötés feltétele attól függően, hogy milyen piacon kéri az Ügyfél a teljesítést:

„Számlaszerződés értékpapír-, és ügyfélszámla vezetésére” aláírása, illetve

*„Budapesti Értéktőzsde Zrt. szabványosított származékos ügyleteire vonatkozó bizományosi keretszerződés” megkötése, valamint a kapcsolódó Kockázat-feltáró nyilatkozat aláírása,
vagy

** "Tőzsén kívüli opciós és határidős deviza adásvételi keretszerződés, nettósítási és pozíció lezáró nettósítási megállapodás" megkötése, valamint a kapcsolódó Kockázat-feltáró nyilatkozat aláírása.
 

 •   Vissza  
 • A tőzsdén kívüli határidős deviza adásvételi (deviza margin) ügyletek aktuális pénzügyi biztosíték igényei

   

  Kapcsolat

  Kapcsolat

  Határidős deviza ügylet

  Üzleti órák:

  hétfőtől-péntekig: 8.00 - 16.30 óra között
   

  Telefonszámok:

  212-2113
  457-8982
   

  Email:

  treasury@tbank.hu

   

   

   

  E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...