Általános információk

Általános információk

Rövid lejáratú hitelek

Folyószámlahitel

A pénzforgalmi bankszámlahitel (folyószámlahitel) nyújtásának előfeltétele a Banknál vezetett pénzforgalom lebonyolítására szolgáló bankszámla. A pénzforgalmi bankszámlahitel szabad felhasználású. A hitelkeret összegét a Bank elsősorban a hiteligénylő pénzforgalmi kimutatásaival alátámasztott kérelme alapján határozza meg.
 

Eseti, likvid hitel

Az eseti hitel forgóeszköz beszerzésre, a vevő-szállítóállomány eltérő futamidejéből adódó rövid távú - kivételes esetekben középtávú - likviditási hiteligényének kielégítésére szolgál.
A forgóeszköz (eseti) hitel futamideje nem haladhatja meg a 12 hónapot. Egyes kivételes, indokolt esetekben középtávú forgóeszköz (eseti) hitelt is nyújt a Bank, amelynek futamideje maximum 36 hónap lehet. A törlesztés történhet egy összegben a futamidő végén, illetőleg havonta, negyedévente (vagy ettől eltérő időpontokban is) résztörlesztések formájában. Minimálisan igénybe vehető összeg 10 millió forint, illetve ennek megfelelő értékű, a Bank által jegyzett deviza.

Rulírozó jellegű hitel

A rulírozó hitel rendeltetése, hogy folyamatosan biztosítsa a gazdálkodási folyamat során előre kiszámítható pénzszükséglet kiegészítő forrásait. A rulírozó hitel alapvető célja a pénzgazdálkodásban jelentkező hullámzások kiegyenlítése, a pénzforgalmi egyensúly megőrzése, melyhez a Bank - a szerződésben meghatározott nagyságrendben - ismétlődően igénybe vehető pénzforrást bocsát rendelkezésre. A rulírozó hitel felhasználási célhoz kötött hitel, ezért a Bank az ügyfelek részére elszámolási kötelezettséget írhat elő. A rulírozó hitel futamideje maximum 12 hónap. Minimálisan igénybe vehető összeg 10 millió forint, illetve ennek megfelelő értékű, a Bank által jegyzett deviza.
 

 

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...