Ugrás a tartalomhoz
Notification modal include error!

Sajtóközlemény 2020.12.30.

Sajtóközlemény

Budapest, 2020. december 30.

Magyar Bankholding Zrt: közzétették a kötelező nyilvános vételi ajánlatokat

December 30-án benyújtotta az MNB részére az MKB Nyrt. és a Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényeire vonatkozó kötelező nyilvános vételi ajánlatokat a Magyar Bankholding Zrt. és az MTB Zrt., valamint sor került azok publikálására a hivatalos közzétételi helyeken. Az ajánlattételre azt követően kerül sor, hogy a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és az MTB Zrt. meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket december 15-én a Magyar Bankholding Zrt.-be apportálták.

A nyilvános vételi ajánlattételre a kötelező törvényi szabályozással összhangban kerül sor. A jogszabályban meghatározott módon kiszámított részvényenkénti ajánlati ár 1.985 forint az MKB Nyrt. részvényei, és 599,53 forint a Takarék Jelzálogbank Nyrt. részvényei esetében. Az ajánlattevő az MKB Nyrt. részvényei vonatkozásában a Magyar Bankholding Zrt., míg a Takarék Jelzálogbank részvényei vonatkozásában az MTB Zrt., amelynek meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket korábban szintén a Magyar Bankholding Zrt.-be apportálták.

A kötelező nyilvános vételi ajánlatokat az ajánlattevők benyújtották a tőkepiac felügyeletét ellátó Magyar Nemzeti Bank részére jóváhagyásra.

Háttérinformációk

Magyar Bankholding Zrt.

A Magyar Bankholding Zrt. 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és az MTB Zrt. meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták. Ezzel Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre, amelyben a Magyar Állam a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. révén 30,35 százalék, az MKB eddigi közvetlen tulajdonosai 31,96 százalék, az MTB eddig közvetlen tulajdonosai pedig 37,69 százalék tulajdonrésszel rendelkeznek. Az új bankcsoport 1,9 millió ügyfelet szolgál ki, országosan a hazai bankfiókhálózat közel felét, több mint 920 fiókot működtet, együttes mérlegfőösszege megközelíti a 6800, hitelállománya a 3800, betétállománya pedig a 4800 milliárd forintot. 200 ezer mikrovállalkozást, 30 ezer kis- és középvállalkozást, valamint 6000 privátbanki partnert szolgál ki, és számos területen piacvezető pozícióval rendelkezik.

További információk:

Tölgyes Orsolya

Fúziós kommunikáció vezető

Magyar Bankholding Zrt.

Mobil: 0036 70436 6065

E-mail: tolgyes.orsolya@magyarbankholding.hu

www.magyarbankholding.hu