SZHISZ - www.mtb.hu

Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete

image

A Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetét (SZHISZ) a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló 2013. évi CXXXV. törvény hozta létre, mint a hazánkban működő szövetkezeti hitelintézetek közös intézményvédelmi, szabályozó és irányító szervezetét, és egyben a szervezetet a korábbi intézményvédelmi alapok – OTIVA, HBA, TAKIVA, REPIVA – jogutódjaként jelölte ki.

 


A szervezet tagjai az integrációban részt vevő szövetkezeti hitelintézetek – takarékszövetkezetek, hitelszövetkezetek, illetve kisebb bankok –, valamint az integráció központi bankja, az MTB Zrt. és a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Az SZHISZ feladata a szövetkezeti hitelintézeti integráció versenyképességének növelése és prudens működésének biztosítása, az integrációban részt vevő szövetkezeti hitelintézetek közötti együttműködés megújításának, egységes üzleti fellépésének és közös intézményvédelmének biztosítása révén.
 

 

további információk

 

 

Tisztelt Ügyfelünk!


Kedvezményes díjazású számlacsomaggal várjuk a Sberbank kisvállalati ügyfeleit és az OBA kártalanításban érintett lakossági ügyfeleket a bank fiókjainkban.
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál! Bankfiókokkal kapcsolatos információk: https://takarekbank.hu/atm-fiok