image

A Szövetkezeti Hitelintézetek Tőkefedezeti Közös Alapja a Magyarországon működő takarékszövetkezetek, hitelszövetkezetek és szövetkezeti bankok (szövetkezeti hitelintézetek) közös biztonsági alapja. A Tőkefedezeti Alapot a szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény hozta létre abból a célból, hogy az alap elsődleges kifizetőként álljon helyt az egyetemleges felelősségvállalásuk alapján a szövetkezeti hitelintézetekkel szemben érvényesített követelésekért.

 

Az Alap feltöltése 2014-ben kezdődött és minden évben több százmillió forinttal nő a vagyona. Ha az Alap tartalékai egy esetleges kifizetés után kimerülnének, akkor tagjai kötelesek rendkívüli befizetéseket teljesíteni. Ezért a Tőkefedezeti Alap vagyona gyakorlatilag nem fogyhat el, mert a feltöltésére nemcsak a szövetkezeti hitelintézetek teljes tőkéje és likviditása áll rendelkezésre, hanem az Integrációs Szervezet és a Takarékbank vagyona is. Így közvetve közel 300 milliárd forint áll az Alap mögött.
 

 

 

további információk

 

Tisztelt Ügyfelünk!


Kedvezményes díjazású számlacsomaggal várjuk a Sberbank kisvállalati ügyfeleit és az OBA kártalanításban érintett lakossági ügyfeleket a bank fiókjainkban.
A részletekkel kapcsolatban érdeklődjön kollégáinknál! Bankfiókokkal kapcsolatos információk: https://takarekbank.hu/atm-fiok