Ugrás a tartalomhoz

[2013.03.21.] Szilágyi Áron a TakarékPont pénzügyi edukációs programjának nagykövete

Szilágyi Áron, a Vasas Sport Club 23 éves olimpiai aranyérmes versenyzője, idén márciustól a TakarékPont Hálózat pénzügyi edukációs tematikájának nagyköveteként a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítésében és a vállalatcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának elősegítésében lát el feladatokat.

A Vasas Sport Club kiváló vívójának pályafutása 2006-ban kezdődött, amikor a poznani Junior Európa-bajnokságon aranyérmes lett. A következő öt évben sorra nyerte az érmeket az európai- és világversenyeken, míg 2012-ben a londoni olimpiai játékokon a magyarok közül elsőként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. „Akárcsak a sportban, a pénzügyi döntésekben is rendkívül fontos a tudatosság és a hosszú távú gondolkodás. Ezért tartom fontosnak a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítését, amelyhez a TakarékPont Hálózattal együttműködve szeretnék hozzájárulni” - mondta Szilágyi Áron.

A TakarékPont Hálózat mindig is fontosnak tartotta a sporttevékenységek támogatását. A Vasas Sport Clubbal való együttműködésük sem új keletű, mivel a korábbi években már támogatták a Vasas Kosárlabda Szakosztály női szakágának utánpótlását, valamint a pasaréti tenisz utánpótlást is.

A sport mellett a fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelése is jelentős szerepet játszik a TakarékPont Hálózat törekvéseiben. Az idei évben ennek egyik eleme a sportolóval való együttműködés, mely lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok egy olyan nagyköveten keresztül jussanak értékes információkhoz, aki eredményei miatt példaértékű lehet számukra. Áron a 2012-es olimpián nyújtott teljesítményével élményt és lendületet adott nemcsak a magyar delegációnak, hanem a sport rajongóinak is. A TakarékPont a pénzügyi edukációs programjában éppen ezt a dinamikát szeretné kamatoztatni.

„A Vasas Sport Club és Áron támogatása egyben a magyar sport támogatását is jelenti számunkra. A fiatal vívó kitartása, eredményessége, rátermettsége, illetve érettsége révén méltó példakép lehet a felnövekvő generáció számára. Ezek az értékek nemcsak a sportban, a mindennapi életben is jelentőséggel bírnak. Fontos, hogy a hétköznapokban minél több Áron cseperedjen a gyermekek közül, akik megvívják a maguk mérkőzéseit a páston és az élet minden területén” – nyilatkozta Brezina Szabolcs, a TakarékBank Zrt. ügyvezető igazgatója.