Ugrás a tartalomhoz

[2014.02.23.] A TakarékBank lett az ÁKK „2013 Elsődleges piaci részesedését legdinamikusabban növelő Elsődleges forgalmazója”

Az állami finanszírozásban meghatározó szerepet játszó elsődleges forgalmazók teljesítményét folyamatosan méri és értékeli az Államadósság Kezelő Központ Zrt.

Az 1997-óta minden évben megrendezésre kerülő „Az Év Elsődleges forgalmazója" versenyben a 2013-ban nyújtott teljesítménye alapján a TakarékBank Zrt. kapta az „Elsődleges piaci részesedését legdinamikusabban növelő Elsődleges forgalmazója" díjat.

„Nagy örömmel vesszük át a díjat, amellyel az ÁKK is jelzi, hogy a TakarékBank gyorsan és rugalmasan találta meg a választ a változó ügyféligényekre.” - mondta Brezina Szabolcs TakarékBank Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az elmúlt másfél év nagy változásokat hozott Magyarországon a lakossági megtakarítások tekintetében és az ügyfelek viselkedésében egyaránt. Ma már Magyarországon is egyértelműen elkezdődött egy átalakulási folyamat a megtakarítási attitűdben, ami korábban csak a nyugat-európai országokban volt tendencia. „A piaci környezet hatására az ügyfelek azt tapasztalják, hogy a hagyományos megtakarítási termékek, mint például a betétek bruttó kamata folyamatosan csökken. Ezért meglátásunk szerint a korábban kizárólag pár hónapos és fix kamatot biztosító lekötésekben gondolkodó ügyfelek is egyre inkább keresik a biztos hozamot kínáló, akár egy évesnél hosszabb futamidejű befektetési termékeket. A takarékszövetkezeteknél a konzervatívabb, könnyen áttekinthető és jellemzően alacsonyabb kockázatú termékek vannak fókuszban, mint az állampapírok, a TakarékInvest Kötvények és TakarékInvest Befektetési Alapok.” – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.