Ugrás a tartalomhoz

[2014.04.16.] A TakarékBank elemzői lettek a legjobbak

A TakarékBank Közgazdasági Kutatási és Elemzési Osztálya, Oszlay András osztályvezetővel és Suppan Gergely senior elemzővel nyerte meg a Magyar Nemzeti Bank és a Reuters által 2013. január 21-én meghirdetett, tavalyi évre vonatkozó elemzői versenyt. Ebben a havi Reuters pollban adott becslések alapján értékelték ki az előrejelzői teljesítményeket. Az elismerés kifejezetten szakmai jellegű és az előrejelzések pontosságát díjazta.

A szakmai díjat szerdán vették át a díjazottak a Magyar Nemzeti Bank Konferencia Központjában. Az eseményen köszöntőt mondott Balog Ádám, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, és Than Krisztina, a Reuters Magyarország főszerkesztője. A díjak átadását követően meghirdették az idei versenyt is.


Suppan Gergely 2005. óta készít makroelőrejelzéseket a havi rendszerességgel megjelenő Reuters poll részére, amelynek elkészítésében több magyarországi elemző vesz részt, és amelyet az MNB is megkap.


Az MNB és a Reuters által 2013-ban első ízben elindított verseny célja az volt, hogy minél több elemzőt ösztönözzön a Reuters pollban való részvételre.

Budapest, 2014. április 16.