Ugrás a tartalomhoz

SAXO és BÉT termékek

Tisztelt Ügyfelünk!

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (székhelye: 1122 Budapest, Pethényi köz 10. a továbbiakban: Takarékbank) ezúton tájékoztatja, hogy 2018. január 03. napján a befektetési szolgáltatások nyújtásával kapcsolatosan új szabályozás lép hatályba, amely az alapjául szolgáló Európai Uniós irányelvről MiFID 2-ként vált ismertté. Az új szabályozás részeként kiadásra került
MiFIR rendelet* a befektetési szolgáltatók működésére vonatkozóan szigorú transzparencia követelményeket állapít meg, amellyel a befektetők védelme tovább növelhető a szolgáltatások igénybevétele során.

A MiFIR rendelet, 2018. január 03. napjától olyan szabályokat vezet be, amely alapján egy ügyletfolyamatban limitált számú, összesen négy szereplő vehet részt.

Tekintettel arra a körülményre, hogy a Takarékbank külföldi partnere a SAXO Bank Group (a továbbiakban: SAXO Bank) által jelenleg alkalmazott eljárások szerint az ügyletszereplők száma a maximális négyet meghaladja, a jövőben a SAXO Banknak nem áll módjában európai derivatív tőzsdéken kereskedett termékeket ajánlani európai (White Label) partnerei ügyfélkörének, így a
Takarékbank ügyfelei részére sem.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például a DAX, EUROSTOXX és German Bund stb. futures termékekből új pozíció nem lesz nyitható 2018. január 3 után, de a már meglevő nyitott pozíciók kifutásig vagy azok üzletkötő segítségével történő zárásáig fennmaradnak.

A fenti termékek helyettesítésére a Saxo Bank CFD termékköre nyújt lehetőséget., amelyről a kereskedési platformon és a Saxo Bank honlapján ( https://www.home.saxo/products/cfds ) érhető el bővebb információ.

A Saxo Bank kereskedési platformján (TakarékDirect) keresztül elérhető termékek Kiemelt Információs Dokumentumai (KID) az alábbi címen érhetőek el: https://www.home.saxo/legal/key-information-documents/kid , ahol egyes esetekben a termékinformáció magyar nyelven is hozzáférhető.

A Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) elérhető termékkör ezen a linken tekinthető meg.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további információra van szüksége, kérjük, keresse kijelölt üzletkötőjét, banki kapcsolattartóját.


Budapest, 2017. november 30.

Tisztelettel,

Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.


* Az Európai Parlament és a Tanács 600/2014/EU RENDELETE a pénzügyi eszközök piacairól és a 648/2012/EU rendelet módosításáról


    Kapcsolódó dokumentumok: